• Малка част от пистите работят от 07.12.2019! Цена на дневната карта - 35 лв!  

Ски лифтове и писти

Работно време на кабинков лифт 08:30 - 17:30, ски лифтове 08:45 - 16:15.

Снежна покривка

Банско
cm
Бъндеришка поляна
cm
Тодорка
cm

Времето

saturday 07
AM
daylightsnow
light snow
snow 2 cm
min. 1 max. 1
humidity 97%
wind 15 km/h
PM
daylightsnow
light snow
snow - cm
min. 0 max. 0
humidity 97%
wind 15 km/h
NIGHT
nightpartcloud
some clouds
snow - cm
min. -2 max. -1
humidity 78%
wind 15 km/h
sunday 08
AM
dayclear
clear
snow - cm
min. -2 max. -1
humidity 76%
wind 10 km/h
PM
dayclear
clear
snow - cm
min. -1 max. -1
humidity 69%
wind 10 km/h
NIGHT
nightclear
clear
snow - cm
min. 0 max. 1
humidity 46%
wind 10 km/h
monday 09
AM
dayclear
clear
snow - cm
min. 1 max. 2
humidity 43%
wind 5 km/h
PM
dayclear
clear
snow - cm
min. 1 max. 2
humidity 58%
wind 10 km/h
NIGHT
nightclear
clear
snow - cm
min. -1 max. 0
humidity 60%
wind 10 km/h
tuesday 10
AM
daypartcloud
some clouds
snow - cm
min. -2 max. -1
humidity 79%
wind 5 km/h
PM
daylightsnow
light snow
snow - cm
min. -1 max. -1
humidity 87%
wind 5 km/h
NIGHT
nightlightsnow
light snow
snow 2 cm
min. -3 max. -2
humidity 94%
wind 15 km/h
wednesday 11
AM
daymodsnow
mod snow
snow 5 cm
min. -3 max. -3
humidity 97%
wind 15 km/h
PM
daylightsnow
light snow
snow 1 cm
min. -3 max. -3
humidity 92%
wind 10 km/h
NIGHT
nightpartcloud
some clouds
snow - cm
min. -3 max. -3
humidity 79%
wind 5 km/h
thursday 12
AM
daypartcloud
some clouds
snow - cm
min. -3 max. -2
humidity 86%
wind 5 km/h
PM
daypartcloud
some clouds
snow - cm
min. -2 max. -1
humidity 84%
wind 10 km/h
NIGHT
nightsnowshowers
snow shwrs
snow 1 cm
min. -4 max. -3
humidity 97%
wind 15 km/h

Политика за поверителност


В „ЮЛЕН“ АД  разбираме отговорността, която носим за Вашите лични данни и се  стремим да спазваме високи стандарти за защита на личната информация и неприкосновеността на личния живот. Събираме, съхраняваме и обработваме Вашите лични данни единствено, доколкото това е необходимо за осъществяване на дейността ни, при ясно очертани цели и спазване на изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (накратко Регламента) и на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД).

Внедрените в ЮЛЕН АД правила обхващат категориите лични данни, които събираме и получаваме от нашите клиенти и контрагенти, обстоятелствата, при които тези данни се получават, както и целите, правилата и процедурите за тяхната обработка.
 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ


Тази политика за поверителност се отнася за уеб сайта, социалните мрежи и търговските обекти  на „ЮЛЕН“ АД, дружество опериращо в сферата на туризма и предоставящо туристически услуги на територията на Ски център Банско, като има за цел да Ви информира за отговорния начин, по който обработваме Вашите лични даннив дейността си и да ви запознае с правата Ви, произтичащи от Регламента и нормативната база, регламентираща личните данни.

Политиката е разработена и публикувана от „ЮЛЕН“ АД, ЕИК 101156430, с адрес гр. Банско 2770, ул. „Пирин“ № 94 – в качеството му на  Администратор на лични данни.

Според Регламент (ЕС) 2016/679 лични данни представлява всяка информация, с която едно физическо лице може да бъде идентифицирано. За лични данни следва да се считат име, идентификационен номер, местонахождение, онлайн идентификатор или един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната психическата, умствената, икономическата, културната или социалната идентичност на определено физическо лице. В тази политика лични данни означава всякаква информация за Вас, като например имената Ви, дата на раждане, ЕГН/ЛНЧ, личния Ви идентификационен номер; пощенски адрес, номер на документ за самоличност (лична карта, паспорт), снимка, адрес на електронната поща, телефонен номер, информация за участието ви в програмата за Лоялни клиенти, предоставяща ви различни привилегии, информация за участието ви в организирани от нас игри и други Ваши данни, които сте ни предоставили при ползването на предлагани от нас услуги и чрез които може да бъдете идентифицирани еднозначно.

По какъв начин получаваме Вашите лични данни?
 

Юлен АД, в качеството си на Администратор събира и обработва лични данни при всеки един контакт с клиенти в процеса на предоставяне на различни видове услуги в дейността си. Ние се стремим да осигурим законосъобразно, добросъвестно и прозрачно обработване на лични данни, за конкретни, изрично указани в настоящата политика  легитимни цели, като спазваме принципите за „свеждане на данните до минимум“, „точност“, „ограничение на съхранението“, „цялостност и поверителност“ и „отчетност“.

Обработването на лични данни се извършва, при наличие на някое/няколко от следните основания:

1. Oбработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договор.

2. Oбработването е необходимо за спазването на законово задължение, което се прилага по отношение на „Юлен“ АД, в качеството му на администратор на лични данни.

3. Субектът на данните е дал съгласие за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели. В случаите, когато личните данни се обработват единствено на основание дадено съгласие, субектът на данни има правото да оттегли съгласието си по всяко време, с изключение на случаите при които обработването на данните е основано и на т.1 и/или т.2, посочени по-горе.

4. Oбработването е необходимо за целите на легитимните интереси на администратора.

Ние се стремим да установяваме и поддържаме отговорни търговски отношения, да предоставяме качествени и навременни услуги, съобразени с вашите предпочитания и нужди, като в тази връзка може да Ви помолим и за допълнителна информация, с цел подобряване качеството на услугите. Част от събраните лични данни обработваме, за да поддържаме отчетност за  услугите и продуктите , които Ви предоставяме, като анализираме ползваните услуги, за да можем да ги управляваме ефективно и да планираме своето развитие. ЮЛЕН АД предлага целеви отстъпки за определени възрастови категории, при ползване на които е необходимо да отразим датата Ви на раждане или номер на документ, удостоверяващ условията даващи право на лицето да закупи съответната категория услуга, за да спазим изискванията на счетоводното и данъчно законодателство, като е нужно да проверим и документите Ви за самоличност при заплащане и ползване на услугата.

Предоставената от Вас информация може да бъде използвана, за да Ви изпращаме полезна информация за специални предложения, промоционални инициативи и нови продукти и услуги, някои от които могат да бъда представяни съвместно с други организации. В такъв случай  Вашите лични данни ще бъдат ползвани само при получаване на изрично Ваше съгласие.

Стремейки се да създадем сигурна и безопастна среда за туристите в Ски центъра, ние можем да използваме част от събраните лични данни, в това число и от инсталираната  система  за видеонаблюдение за разкриване и предотвратяване на измами, кражби и други нежелани дейности. В някои случаи може да се наложи да използваме Вашата информация, за обработване и разрешаване на правни спорове, за прилагането на правилата за ползване на услугата “наемане на ски оборудване под наем“, за спазване на установените в Ски центъра правила и Общи условия
/с които може да се запознаете ТУК/ или за изпълнение на законосъобразни искания от правоприлагащ орган.

Някои от предлаганите от нас услуги включват и трети страни. Ако участвате в такъв пакет или услуга, Вашата лична информация ще бъде споделена с тази трета страна само и единствено след получаване на изрично дадено от Вас съгласие и до степента и в обхвата, необходими за предоставянето на тази услуга и за обработката на заявката.

Категориите лични данни, които обработваме и целите, за които се обработват?

Oбработваме Ваши лични данни в процеса на предоставяне на оборудване под наем от менажираните от нас Ски гардероби. Видовете лични данни, които се събират са: имена, дата на раждане; aдрес; място на настаняване; тегло; височина, възраст; умения за каране на ски,  като целите на обработка са: предоставяне на ски/сноуборд оборудване под наем; защита на здравето и живота на клиентите, чрез предоставяне на подходящо безопасно оборудване, съобразено с предоставените от лицето физ. данни; заплащане на определена категория услуга, обусловена от възрастта на лицето; законово задължение, произтичащо от данъчното законодателство; предоставяне на качествена услуга.
 
Ваши лични данни постъпват при нас и при закупуване и ползване на лифт карти от касите на Юлен, от наши партньори или онлайн чрез мобилната платформа Ski Point. Видовете лични данни, които се обработват в този процес са: имена; снимка, дата на раждане или номер на документ, удостоверяващ условията даващи право на лицето да закупи съответната категория лифт карта; телефон или ел.поща за връзка с лицето; данни за извършеното плащане, като целите на обработка са: идентифициране на лицето; възможност за обратна връзка с него в процеса на обработка на заявката;предоставяне на услуга - активиране на лифт карта, осигуряваща ползването на лиф. съоръжения в Ски център Банско;  закупуване на определена категория карта, обусловена от възрастта на лицето; регистрация в Програмата за Лоялни клиенти, предоставяща привилегии за членовете й; уведомяване на членовете на Програмата за Лоялни клиенти за предстоящи събития и/или привилегии, включени в Програмата; ползване на услуги по наши партньорски програми и получаване на информация и/или оферти, свързани с тези партньорства, при изрично дадено от лицето съгласие; законово задължение, произтичащо от данъчното законодателство; легитимен интерес на дружеството, а именно предотвратяване на нерегламентирано ползване на лифт картите в разрез с утвърдените Общи правила /чл.27, ал.2 и ал.3 от Наредбата за обезопасяване и информационна обезпеченост на ски пистите/; предоставяне на качествена услуга и анализ.

Някои от личните данни са необходими за да Ви запознаем с условията за участие в Програмата за Лоялни клиенти и привилегиите, които тя ви осигурява. Участието в Програмата ни за Лоялни клиенти, която е насочена към онези любители на зимните спортове, които закупуват сезонни карти, ще Ви даде възможност да получите специална персонализация на предоставяните услуги, съобразно притежаваната от Вас вид карта. За да се включите в програмата е необходимо да отговаряте на определените от дружеството условия и да предоставите ограничен обем допълнителни лични данни, които ще ни позволят да Ви предоставим оределени услуги и участия в отделни мероприятия. Записвайки се в Програмата, Вие се съгласявате с обявените Общи условия, които определят и възможното ползване на личните Ви данни.

Обработваме Вашите лични данни и при извършено от Вас запитване и направена резервация за настаняване, както на място така и чрез регистация в специализираните туристически платформи (Bookingи др.). Предоставените в този процес лични данни, като: имена/на кирилица за българите на латиница за чужденците; ЕГН/ЛНЧ; дата на раждане, пол; гражданство; номер на лична карата или валиден национален документ за самоличност; държавата издала документа за самоличност;  адрес; информация за контакт с лицето,информация свързана със самата резервация и заплащането на престоя са необходими с цел: идентифициране на лицето; възможност за обратна връзка с него в процеса на обработка на заявката за резервация; договорни отношение във връзка с предоставянето на туристически услуги/ настаняване на клиенти; изпълнение на законово задължение /по Закона за Туризма, ЗЧРБ/; предоставяне на по-качествена услуга, съобразена с Вашите предпочитания. 

Лични данни на клиенти се обработват и при изпращане на заявка или регистрация за участие в обявени на сайта ни  http://www.banskoski.com игри. Категориите лични данни, които се обработват са: две имена, дата на раждане и адрес, необходими с цел идентификация на лицето за участие в игрите; идентификация при спечелване на награда и съответно при получаването й.

Ваши лични данни се обработват и при посещение на уеб сайта ни, ползване на мобилното приложение banskoskiили при осъществяване на контакт с нас чрез профили в социални мрежи, като Instagram, Facebookи др. Личните данни, до които имаме достъп са имена, снимки, списък с приятели, местоположение, регистрации, интереси и др. в зависимост от настройката на личния Ви профил.Обръщаме внимание, че уебсайтът може да съдържат линкове към уебсайт на трети лица, като  имайте в предвид, че ние не носим отговорност за събирането и обработването на  данни от тези лица. Ако предоставите информация на и използвате сайтове, различни от официалния ни сайт, следва да се съобразите,че се прилагат Политиките за поверителност на личните данни на тези сайтове.

При обработката на Вашите лични данни спазваме следните принципи:

1. Вашите лични данни ще бъдат обработвани само за посочените по-горе цели. Промяна  в целите на обработка може да настъпи само с Ваше изрично съгласие.

2. Вашите лични данни се защитават с подходящи технически и организационни мерки за сигурност, в това число и когато взаимодействаме с трети страни.

4. Полагаме усилия да поддържаме Вашите лични данни актуални за целите, посочени по-горе.

5. Личните Ви данни се обработват само докато са необходими за постигането на обявените по-горе цели, след което ще бъдат заличени по надежден начин, освен ако не съществуват нормативни изисквания или легитимни интереси да бъдат съхранени за определени срокове.

6. Ще зачитаме Вашите права за защита на личните Ви данни и ще удовлетворим в законоустановения срок всяко  Ваше искане  в тази връзка.

7. Когато се наложи да споделим Ваши данни с трети страни, за да Ви предоставим исканите от Вас услуги и продукти, ще изискваме да бъдат спазени правилата, залегнали в настоящата Политика и в разработената и внедрена в ЮЛЕН АД организация за управление на личните данни.

8. Спазваме ограниченията за обработка на лични данни на лица под 16 години, получени в условията на информационното общество, както и на чувствителни лични данни.

9. Ще положим възможните усилия своевременно да Ви информираме, ако при нас постъпят Ваши лични данни от трети страни-партньори, доставчици или други делови източници.

10. Вашите лични данни се обработват при спазване на приложимите законови и нормативни изисквания, в условията на прозрачност и професионална коректност. Ние не набираме и не обработваме чувствителни лични данни, като раса, религиозни убеждения, политическа ориентация или синдикална принадлежност.

11. Ще положим усилия да отговорим на евентуални Ваши запитвания във връзка с обработката на личните Ви данни в рамките на 14 дни. Ако набирането на необходимите данни за изготвяне на отговор изисква ангажирането на съществен ресурс от наша страна, своевременно ще Ви информираме и ще Ви предоставим писмен отговор не по-късно от 30 дни след получаване на запитването.

С кого споделяме Вашите данни?

Вашите лични данни могат да бъдат споделени с трети лица, които се явяват оператор на личните ви данни, участвайки в процеса на предоставяне на ползваните от Вас услуги, като например: издаване на лифт карти в определени хотели на територията на гр. Банско, осъществяване на охранителна дейност на територията на ски центъра, организиране на игри или други активности на подизпълнители. В такива случаи личните Ви данни ще бъдат обработвани в контролирани условия, само в обем, крайно необходим за предоставяне на услугата.  Третите лица/оператори, ангажирани с предоставянето на тези услуги, са напълно запознати с изискванията на  РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 за защита на личните данни и са поели ангажимент да спазват условията на нашата Политика за защита на личните данни.

Във всички други случаи ние ще обработваме, разкриваме или споделяме Вашите лични данни, единствено ако е изискуемо по закон или когато се изисква с цел да се съобразим с и да спазим изисквания на публични органи, действащи при законова компетентност.

Политика за „бисквитките“

Необходимо е да знаете, че при посещение на сайта ни или в профилите на дружеството в социалните мрежи ще бъдете разпознати от т.н. „бисквитки“, които се ползват навсякъде в Интернет. Допълнителна информация за това какво представляват „бисквитките“ и как можете да управлявате тяхното ползване, може да получите от нашата Политика за „бисквитките“ ТУК
 
Къде съхраняваме и как обработваме личните Ви данни?

Вашите лични данни  се съхраняват в електронен вид на наши сървъри, които са разположени в контролирана среда с високо ниво на информационна сигурност. Вземаме възможните организационни и технически мерки за защита на данните, като прилагаме установените добри практики и изискванията на стандартите за информационна сигурност. 

В Юлен АД е разработена и внедрена документирана система за управление и защита на личните данни. Внедряването на тази система е продиктувано от стремежа ни стриктно да се придържаме към изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 и на ЗЗЛД). Тя въвежда правила за обработката на данни, като на нашите клиенти, така и на служителите ни и на представители на организациите, с които си партнираме за постигане на целите, които изискват обработка на лични данни. В системата за защита на личните данни са заложени насоките на установените добри практики и изискванията на международните стандарти за сигурност на информацията. Нашите служители са обучени да спазват изискванията на внедрената система. Достъпът до Вашите лични данни се базира на принципа „необходимост да се знае“ съобразно функционалните задължения на персонала ни и този на партньорите ни организации. Там, където е необходимо, сме подписали споразумения, определящи отговорностите и задълженията на ЮЛЕН АД и на тази част от нашите патрньори/контрагенти, които могат да получат достъп до личните данни на клиентите и служителите ни. 

Вашите права:

Правата Ви като субект на данни са разписани чл. 12-23 на Регламент 2016/679 и включват право за получаване на информация и достъп; за коригиране и изтриване на личните данни (право „да бъдеш забравен“); за ограничаване на обработването; за преносимост на данните по Ваше желание към друг администратор, както и право на възражение срещу обработката на данни. Вие имате също така право да получите потвърждение дали личните Ви данни се обработват; информация за целите на обработката; информация за категориите обработвани лични данни; информация за срока на обработката; информация за това с кого са споделяни, както и да получите копие от  обработваните Ваши лични данни. Ако Вие сте дали съгласие за обработката на Вашите лични данни и решите по някаква причина до го оттеглите, ние ще заличим обработваните данни, освен ако не е налице нормативно изискване или легитимен интерес за нейното съхранение за определен срок.

Ако възникнат въпроси относно нашата Политика за поверителност или във връзка с правата Ви по отношение на обработваните лични данни, може да се обърнете към Длъжностното лице по защита на данните в ЮЛЕН АД на имейл: dpo.banskoski@gmail.com или да ни пишете на адрес: обл. Балгоевград, общ. Банско, гр. Банско 2770, ул. „Пирин“ № 94.

Ако полученият отговор не Ви удовлетворява, или считате, че е налице нарушение на Вашите права за защита на данните във връзка с обработката на личните Ви данни от ЮЛЕН АД, можете да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни на следните контакти: София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2, https://www.cpdp.bgи/или друг надзорен/регулаторен орган.

Настоящата Политика  подлежи на актуализация при необходимост. Актуалната версия ще бъде на Ваше разположение незабавно след въвеждането на изменение и по този повод Ви приканваме периодично да я преглеждате.
 
 
 

Очаквайте утре от 13:30 включване на живо от състезанието.
Livestreaming will start tomorrow at 13:30 UTC+2.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки"

Вижте повече OK